Trerätters middag

Att få sitta vid ett vackert dukat bord och bli serverad, en två eller tre rätters middag är alltid lite extra lyxigt. Nedan finns några förslag på goda förrätter, varmrätter och desserter att välja mellan.

Förrätter

  • Sill gubbröra serveras på dansk råg bröd
  • Västerbottenost paj med löjrom, gräddfil och rödlök
  • Rökt lax torn fylld med ört kräm toppad med rom serveras med oststänger
  • Lax tartar på grovt bröd toppad med rom
  • Lufttorkad skinka med squashplättar serveras med melonsås
  • Chili marinerade lax kuber på salladsbädd med smördegsnurror
  • Toast Skagen toppad med rom
  • Kyckling mousse med syltad rödlök på danskt rågbröd
  • Vilt paté med cumberlansås med rågbröd
  • Skaldjurspate med örtsås
  • Tomat och chevreost toast toppad med oliv olja och färsk basilika och ruccola
  • Svampsoppa med bröd stänger
  • Hummer/fisk soppa med ost stänger

Varmrätter

Fisk

  • Kokt fisk filé med en vitvinssås smaksatt med kapris och dijonsenap
  • Parmesan gratinerad fiskfile med en spenatvitvinsås
  • Kokt lax filé med smörvitvinsås serveras med ruccola och sparris
  • Gratinerad lax toppad med soltorkade tomater och mossarella och ört vitvinssås
  • Laxfylld långa filé med vitvinsås
  • Stekt röding file toppad med kapris kräm serveras med hollandaisesås
  • Smör kokt torksrygg med ört och gurka vitvinsås
  • Stekt torksrygg med knaperstekt bacon i en rosevin sås
  • Kokt Helle flundra med rom vitvinssås toppad med sparris
  • Gratinerad Helle flundra med hummersås toppad med räkor

Kött

  • Ört marinerad kycklingfilé eller fläskfilé med madeirasås
  • Mossarella fylld fläskfilé eller kycklingfilé med rödvinssås
  • Basilika marinerad fläskfilé med en sås på ruccola och soltorkade tomater
  • Rödvins marinerade fläskfilé med en krämig rödvinssås
  • Parmesan ost gratinerad fläskfilé medaljonger med krämig wisky sås
  • Rosmarins marinerade lammstek med rödvinssky
  • Ört stekt ankbröst med en apelsin rödvinssås
  • Helstekt vitlöksspäckad oxfilé med pepparsås
  • Oxfile tournedos med svamp lasange och rödvinsås
  • Apelsin och timjans marinerade hjortytterfilé med en krämig viltsås
  • Rödvins marinerade lammytter filé med en svamp sås

Tillbehörs alternativ

Kokt potatis, pressad potatis, potatis gratäng, rotfrukts gratäng,bakad potatis,dubbel bakad potatis smaksatt med parmesan eller bacon, duchesse toppar gratinerade med ost, ris, ost ris, ört ris, parmesan ris, gorgonzola ris.

Till samtliga rätter ingår smör stekta primörer eller sallad

Desserter

  • Chokladmousse med bär kompott
  • Vit och mörk tryffel tårta med hallonsås
  • Passionsfrukt mousse med limesås
  • Hallon mousse med vit chokladsås
  • Kladdkaka med likör grädde
  • Äpplekaka med mascarponekräm
  • Vit choklad mousse toppad med vanilj likör och bär
  • Pannacotta med bär kompott

Att beställa catering. Vanliga frågor vid planering av sammankomst. Tänk på att:

  • Sätta datum för eventet. Krockar det med andra händelser, kan alla komma?
  • Ha framförhållning, Vi behöver minst en vecka att hinna få hem råvaror. Ibland är trycket stort och då är det extra viktigt att vara ute i god tid, som exempelvis vid student.
  • Vad skall vi äta på? Här kan vi hjälpa till med hyr porslin.
  • Behöver vi tårtor? Inga problem, det löser vi.